4/21/2012

Mielipide Postaus: Nuoret äidit

Nykyään näkee paljon ihmisiä joiden mielestä nuori äiti ei voi olla hyvä äiti, miksi? Minun mielestäni nuori voi olla hyvä äiti siinä missä vaikka muutkin. Tottakai vanhemmalla ihmisellä on enemmän elämän kokemusta kuin esimerkiksi 15 vuotiaalla, mutta yhtälaillahan kaikki on uutta sekä nuorelle että vähän vanhemmallekkin äidille. Samalla tavalla ne molemmat oppii hoitamaan lastaan ja olemaan hyvä äiti jos vain haluaa. Tuskin ne äidin vaistot kovinkaan erilaiset ovat tulet sitten äidiksi nuorena tai vanhempana. Itse tunnen  monia nuoria äitejä jotka pärjää lastensa kanssa todella hyvin, en toki väitä että kaikki nuoret olisivat hyviä äitejä tiedän myös niitä jotka eivät sitä ole. Mielestäni on  kuitenkin turhaa yleistää iän perusteella onko äiti hyvä lapselleen. Jokainen joka lapsen päättää pitää huolimatta siitä oliko raskaus vahinko, on luultavasti käynyt läpi sitä mitä se äidiksi tuleminen tulee olemaan. Ja alkaa henkisesti valmistautua siihen. Tietenkään kaikki eivät tätä tee ja osa äideistä eivät vain kasva äideiksi. Itse en silti koskaan tuomitse ketään iän perusteella. En äitiä, en isää, en ketään.

Eriasia on sitten se että 10-12 vuotiaat tekevät lapsia, tätäkin nimittäin tapahtuu. Tämä on mielestäni järkyttävää, sillä noin pienen lapsen pitää olla vielä lapsi ei äiti. Tuon ikäisen pitäisi vielä leikkiä ei huolehtia omasta lapsesta! Itse en voi edes kuvitella mitä on tuon pienen 10 vuotiaan elämässä tapahtunut että hän on edes ajatellut seksiä. Toivon todella että nämä pienet tytöt eivät pitäisi nuoreksi äidiksi tulemista minään trendinä. Eihän noin pienen tytön kroppa ole edes valmis synnyttämään, sehän on ihan kehitys vaiheessa vielä. 

 Jokainen määrittelee sanan "hyvä äiti" eritavalla.


Minkälainen on teidän mielestänne hyvä äiti?
Voiko nuori olla hyvä äiti siinä missä kuka tahansa muukin?

12 kommenttia:

 1. Anonyymi4/21/2012

  Hyvä äiti on sellainen, joka pystyy huolehtimaan sekä itsestään että lapsestaan ja asettaa aina lapsen edun ensimmäiseksi, iästään huolimatta. Sanotaan että "teiniäideillä" on osalla tapana olla vielä niin epäkypsä ja itsekäs että toi lapsen ensimmäiseksi asettaminen ei aina toteudu, vaan ajatellaan loppupeleissä vaan itseään. Mutta jos minulta kysytään, niin itsekkyyttä esiintyy ihan yhtä paljon myös huomattavasti vanhemmillakin äideillä.

  Äidiksi kumminkin kasvetaan eikä sitä koskaan voi ennalta sanoa kenestä tulee hyvä äiti.
  Minäkin tunnen moni nuoria äitejä joista esimerkkinä mainittakoon yksi, joka oli ennen lapsen saantia maailman ilkein ihminen ja nyt pari vuotta myöhemmin loistaa positiivisimpana ja eniten lapselleen omistautuneena ihmisenä kuin yksikään toinen minun tuntemani. Kun taas toinen nuori äiti, josta kaikki luulivat tulevan huippuäiti, koska hän oli niin ystävällinen, mukava ja muiden etua ajatteleva, on nykyään joka viikonloppu rappiolla eikä ole kiinnostunut lapsestaan juuri laisinkaan, laittaa sen surutta hoitoon monta kertaa viikossa jotta voisi itse vain hengailla.

  Se, tuleeko sinusta hyvä äiti, ei ole millään lailla yhteydessä ikääsi. Ainakin innostusta sinulla on tulevaa lastasi kohtaan, ja se on aina hyvä merkki :)Hauskaa odotusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihan sääliksi lasta joka joutuu olemaan hoidosa monia kertoja viikossa, toki ymmärrän että onhan äitienkin välillä päästettävä irti arjesta ja tehdä jotain ilman lastaan mutta ei noin usein. Kiitos kommentistasi ja mukavaa kesän odotusta! :)

   Poista
 2. Anonyymi4/24/2012

  kauan ootte seurustellu nikon kanssa :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. parin kuukauden päästä 3 vuotta.

   Poista
 3. Anonyymi4/28/2012

  hmm aika iso ikäero kun oot vielä alaikänen ja ollut koko kolmen vuode . 14v vasta. oot itsekin lapsi ja kohdannu aikuisten asiat niin nuorena... niko kuitenkin on reippaasti yli 20.. et en tiiä oks sekää tervettä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sinun mielipiteesi asiasta.. useat jotka ei meitä tunne ajattelee varmaan samoin mutta se ei minua haittaa sillä rakastan Nikoa iästä huolimatta. Meitä ikäero ei ole koskaan haitannut eikä ketään läheisiämme/tuttuja olemmehan kuitenkin samalla aaltopituudella ja haluamme molemmat samoja asioita elämältä. Mielestäni ikä on vain numero.

   Poista
  2. Anonyymi10/31/2014

   Mä olin 7-luokkalainen pikkutyttö, kun tapasin mun nykyisen poikaystävän, (pian aviomiehen) ekan kerran. Rakastuin silmittömästi, eikä mua haitannut meidän 7 vuoden ikäero, mutta koska tilanne oli hieman hankala, odotimme 6 vuotta, jotta saamme olla yhdessä. Vaikeuksia on ollut molemmilla, ei yhteisiä, mutta nyt kuukauden seurustelun jälkeen ollaan päätetty naimisiinmenosta, jopa kirkko on jo varattu.. Virallista kosintaa odottaessa ollaan juteltu vauvoista. Mun vanhemmat ei halua, että mä saan lapsen nuorena, mutta mun oma elämähän se on, eikä niiden. Mun ei tarvitse elää sellaista elämää, jota muut haluaa, vaan elän sen siten, kuin itse haluan, ja muut saa mun mielestä tehdä samoin. Opiskelen nyt viimeistä kokonaista vuotta koulussa, syksyllä valmistun, joten yritämme saada raskauden siihen väliin, että pikkuinen syntyisi jo syys- tai lokakuussa. Mielestäni olen vielä nuori, ehkä, mutta sitten on ainakin energiaa olla niiden lasten kanssa, varsinkin, kun saa tukea vanhemmilta ja isovanhemmilta. Ikä on vain numero, se on totta. Kuitenkin kaikki on suhteellista.. mutta,voimia kaikille nuorille äideille :)

   Poista
 4. Anonyymi5/25/2012

  onnee vaa sun nuoruudelles ku viet muksuus jo päiväkotiin ku oot vast baari-iäs :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä valitsin oman tapani elää nuoruuteni ja kyllä
   mun mielestä tää on 100 kertaa parempi vaihtoehto kun baareissa juoksu :DD kyllä sielläkin kerkiää käymään onhan tässä vielä koko elämä edessä

   Poista
 5. Anonyymi5/25/2012

  Itse sain pikkuiseni kun olin 16-vuotias. Puhuttiin tytön mummon kanssa siitä kun hän itse oli 45-vuotias ensisynnyttäjä. Ihan samanlaista se on kaikille, tosin hänellä oli jopa vaikeampaa kun kaikki olettivat että hän osaa kaiken ennestään. Tsemppiä masuasukin kanssa :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi8/03/2012

  ei se ikää katso, onko hyvä äiti vai ei, kyllä se on nin että nuorena jaksaa paremmin ja ymmärtää helpommin lasta. Itse olin 20 kun ekan lapsen sain nyt 26wee ja kolme lasta, ja vaikka ihmiset välillä kuhistelee että miten sulla voi olla jo kolme lasta niin sanon kyllä suoraan että mielummin teen lapset nuorena kun sitte 40wee alan niitä vääntää, ja ehtii sitten tutustuu paremmin omiin lapsen lapsiinkin. Kyllä sen lapsista sitten aikanaan huomaa onko äiti ollut hyvä äiti. itselläni on periaatteet sellaset että lapset ensin ja siiten kaikki muu. TOissa päivänä kesimmäinen lapseni tokaisi (4wee) että äiti mä rakastan sua ja sä oot kaikista paras äiti

  VastaaPoista