11/26/2012

Joulun odotusta

Pikkuhiljaa alkaa joulu rantautua meillekkin päin.. Lahjaostoksia alan tekemään vasta ensikuun puolella,
mutta kaikki on ja valmiiksi suunniteltua, ei tarvitse kuin ostaa.. Muutamia jouluvaloja haluaisin myös tunnelmaa tuomaan. Tuoksukynttilöitä onkin poltettu jo jokunen tovi, ja niistä tulee jo hieman mukavaa tuoksua kotiin. Eilen teimme myös piparikakkutalon nikon kanssa. Tosin sen koristelu epäonnistui ja luultavasti teemme niitä vielä lisää joku päivä, Sillä olen vienyt joka vuosi siskoni lapselle piparkakkutalon ja aijon tehdä niin myös tänä vuonna, Joten laitan sitten kuvaa onnistuneemmista piparitaloista :)
Viimevuonna ostimme nikon kanssa valkoisen joulukuusen, Joka on käytössä
myös tänä vuonna! Tuo on mielestäni paljon modernimpi ja ehkä jopa kauniimpi
kuin tavallinen vihreä, Vihreästä tulee myös helposti liian sekavan näköinen sitä koristeltaessa.
Mutta kuusi otetaan esiin vasta jouluaattona tai päivää ennen.Tässä muutamat ihanuudet jotka bongasin K-Raudasta, ja ehdottomasti haluaisin
nämä kaksi parvekeelle valaisemaan pimeitä iltoja. Onhan meillä parvekkeen katossa kyllä jouluvalotkin
ihan perus valkoisen väriset mutta ne ovat olleen siellä jo viimevuodesta asti joten niitten
valot alkavat himmentyä.. Haluan ostaa myös uuden valot partsin kattoon,
sellaiset jääpuikko valot :DD

Tänä jouluna meidän oli tarkoituksena lähteä kylpylään jossa yövytään mökeissä
 mutta emme taida lähteäkkään, sillä joulun aikaan se tulee todella kalliiksi viideltä henkilöltä ja sen lisäksi koira pitäisi viedä koirahoitolaan joka on jouluaikaan myös todella kallis, sillä mamin uuteen
 autoon ei mahdu koiruli + 5 ihmistä :(

Meillä on jouluna tapana syödä yhdessä pitkän kaavan kautta, tosin itse en jouluruuista tykkää ollenkaan!
Yleensä olemme vain perheen kesken, riippuen siitä ketkä siskoistani ja veljistäni saapuvat paikalle
sillä jouluna pitäisi ehtiä molemmille vanhemmilleen ja jopa kumppaninsa vanhemmille.
Joten joskus siskoni ja veljeni tulevat vasta 25. päivä syömään.
Syömisen jälkeen availemme joululahjoja juoruilemme, ja juomme kahvit, jonka jälkeen lähdemme käymään
haudalla, muistamassa kaikkia pois menneitä rakkaitamme<3
Joulusauna olisi myös ihana joulu "perinne(kö)" Mutta meillä on täällä
vain taloyhtiön sauna, ja saunominen naapureiden kanssa ei innosta.
eipä meillä kai muita jouluperinteitä sitten taidakkaan olla.. ei ainakaan tule mieleen.

Onko teillä jouluperinteitä? Minkälaisia?

Mut juuh raha päivää odotellessa..
Palaillaan joulu asiaan kun olen saanut viimeisetkin jouluvalmistelut tehtyä.


6 kommenttia:

 1. Anonyymi11/26/2012

  Meillä on tosi perinteinen joulu, vietän aina joulua äidin, äidin siskojen ja niiden lasten + paapan kanssa (: Syödään aamulla riisipuuroa ja saunotaan, laittaudutaan nätiksi [juhlamekko päälle, kiharretaan hiukset, meikataan...], mennään käymään haudoilla ja tullaan valmistelemaan jouluateriaa loppuun (jossa on siis ihan kaikkea perinteistä, ensin kylmät ruuat [mäti, sillit...] sitten pääruoka [kinkku, laatikot, keitettyjäperunoita] ja lopuksi jälkiruoka (: Ruokailuun menee aina noin 3-4h. Ruokailun jälkeen meillä tulee joulupukki ilahduttamaan pienempiä lapsia, jotka saavat toimia joulupukin apulaisina kun jaetaan lahjoja, mutta ennen lahjojen jakamista lauletaan joulupukille 1-2 joululaulua (: Sen jälkeen kun joulupukki on lähtenyt ihastellaan mitä kaikkea kaikki on saanut ja vieteään yhdessä aikaa syöden suklaa konvehteja ja rupatellen.

  Joulupäivänä menen siskoni kanssa mummulle syömään ja viettämään joulua isän puolen suvun kanssa, syödään jouluateria noin 13- ja vietetään aikaa rupatellen ja herkutellen ja katsotaan mitä muut ovat saaneet lahjaksi (:

  26. pv mennään syömään isille jouluateria ja viettämään sinne joulua, joka on vain rentoa yhdessä oloa ja kuulumisten vaihtoa (: Siihen yleensä loppuu joulu ja aletaan odottamaan ja valmistelemaan uudenvuoden vaihtumista (:

  Joulun valmistelun aloitan itse yleensä jo pariviikkoa ennen joulukuuta (kunnon joulufriikki kaiken pitää olla täydellistä :D), askartelemalla joulukortteja ja leipomalla ensimmäiset piparit (: Perinteeksi on myös tullut mennä mummulle leipomaan isompien serkkujen kanssa piparkakkutalot itsetehdystä piparitaikinasta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Ainakin luulisi että päivä menee "nopeasti" kun on koko ajan jotain tekemistä. Meilläkin kuuluu jouluateriaan lähes kaikki perinteinen lukuun ottamatta mätiä. Voi kun mekin söisimme yhdessä noin kauan mutta syömiseen kuluu ainaa yleensä vain sellainen tunti.. Harmi kun meidän kanssa joulua ei ole viettämässä ketään lapsia, Olisi ihanaa katsella sitä riemua joka lapsen kasvoilla on joulupukin saapuessa.

   Poista
  2. Mä oon myös koulussa tehny itse tehdystä piparitaikinasta pipareita ja tosiaan ne oli PALJON parempia kun kaupan taikinasta tehdyt! Tuota voisikin kokeilla tänä vuonna, jos vain osaan enää piparitaikinaa tehdä :DD

   Poista
  3. Anonyymi11/27/2012

   Kannattaa kokeilla tehdä oma piparitaikina niiin paljon parempaa :D ja meillä kuuluu myös jouluun jouluevankeliumin lukeminen, joulurauhanjulistuksen katsominen telkkarista ja jos kerkeän niin käyn itse joulukirkossa (:

   Ja joo kieltämättä se päivä menee nopeasti (: mutta siihen liittyy niin paljon perinteitä että sitä odottaa joka vuosi! Mutta jokaisella on omat jouluperinteet ja teiläkin on varmasti ihan yhtä ihana joulu kun meilläkin! (:

   Poista
 2. Anonyymi11/28/2012

  Paljon maksoi valkoinen kuusi ja mistä se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. K-Citymarketista muistaakseni ostettiin ja oisko se ollu joku 34e? En oo varma mut about 30e :))

   Poista